Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 maart 2018

Brabant asbestvrij

D66 wil alle asbestdaken in Brabant zo snel mogelijk verwijderen. Dat is beter voor de gezondheid van onze inwoners en het kan hoge kosten in de toekomst voorkomen.

Wij zijn voorstander van een gezonde omgeving, asbest hoort daar niet in thuis. De vezels van asbest kunnen longkanker veroorzaken. Ze komen vrij door boren en zagen in asbest, maar ook bij brand. Als een gebouw met asbestdak afbrandt, moet de eigenaar allerlei maatregelen treffen. Zo moet de omgeving worden afgezet en schoongemaakt. Dit is heel vervelend voor de mensen die daar wonen en voor bedrijven die tijdelijk onbereikbaar zijn. Bovendien zijn de opruimkosten zo hoog, dat de eigenaar van het afgebrande pand failliet kan gaan. De gemeente draait dan op voor de resterende kosten.

D66 wil dit voorkomen door nu actie te ondernemen. Door in heen Noord-Brabant alle daken met asbest in beeld te brengen kan de gemeente actief in gesprek gaan met de eigenaren. Wij in Brabant zijn voorstander van het gratis inleveren van asbest bij de milieustraat voor particulieren. Daarnaast moet het inleveren van dit materiaal zo makkelijk mogelijk worden gemaakt.. Zo zorgen we samen voor een gezonde omgeving in Brabant.

 D66 krijgt het voor elkaar.